Trumpai marinuoti agurkai su mėtom

Aš labiau mėgstu marinuotus agurkus nei raugintus. Vaikystėje mamos trilitriniame stiklainyje gamintų, trumpai raugintų agurkų aš visai nesupratau, dabar ragauju labiau iš įdomumo, bet tai nėra mano pirmas pasirinkimas. Iš šito recepto taip pat visiškai nieko daug nesitikėjau, na ko galima tikėtis iš papjaustytų ir pusvalandį pamarinuotų agurkų. Bet, nuoširdžiai prisipažįstu, maloniai nustebino ir nuo šiol tokie trumpai marinuoti agurkai su mėtom bus mano griliaus salotų topuose.
Kodėl turėtumėt išbandyti?
Beveik nieko nekainuoja! Prasidėjus agurkų sezonui viską ko reikia galite tiesiog rasti darže. Ir kažkas šiame derinyje yra tokio lietuviško, kas primena vaikystę… nors ir patiekta kitaip.
Taigi, reikės
Šviežių agurkų, geriausia trumpųjų. Jei agurkai stora odele ją nulupkite. Šviežių mėtų, susmulkinkinkite, pasilikite kelis lapelius papuošimui; Marinatą gaminsime iš alyvuogių aliejaus, obuolių sidro acto, šiek tiek medaus ir trupučio druskos.
Ingredientai
- 3 vidutiniai trumpavaisiai agurkai
- 1 šaukštas obuolių sidro acto
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis medaus
- sauja mėtų
- žiupsnis druskos
Gaminame
Agurkus nuplaukite, nuskuskite jei odelė stora, perpjaukite išilgai, šaukštu išskobkite sėklas, supjaustykite stambiais pusmėnuliais. Inde sumaišykite actą, aliejų, medų, mėtas ir pagardinkite šiek tiek druskos. Suberkite agurkus ir palikite pasimarinuoti 15-30 minučių.
Trumpai marinuoti agurkai labai gaivūs ir skanūs, mėtos ir šiek tiek medaus ir acto rūgštelė daro stebuklus! Tokios salotos, puikiai tiks prie griliaus. Pasigaminkite dar ir šias lengvas avokadų ir greipfrutų salotas. O jei norisi sotesnių, paruoškite bulvių salotas, arba šabalbonų.
Skanaus!
1 thought on “Trumpai marinuoti agurkai su mėtom”