Anties jaukutis: anties kulšelės su perlinėmis kruopomis

Anties jaukutis: anties kulšelės su perlinėmis kruopomis

Kad bus anties kulšelės su perlinėm kruopom aš jau parduotuvėje žinau, kai iš šaldytuvo imu kulšeles ir deduosi į pirkinių krepšelį. Man jis toks šaltojo sezono jaukutis, toks kur viskas suverda į begalinį skanumą ir dar taip paprastai pagaminamas. Ne pats elegantiškiausias, kaip tik toli toli nuo rafinuoto prancūziško anties kulšelių konfito, šis patiekalas kaimiškas viskuo. Žodžiu, riškitės prijuostes ir gaminam.

Pirmiausia pasiruoškim ingredientus

Skaičiuokite vieną kojelę vienam valgytojui. Toliau surašytos proporcijos gaminant 2 – 4 anties kulšeles. Čia kaip plikomos arbatos instrukcijose, kai nurodomas papildomas kiekis „arbatinukui” – reikia kažkokio kiekio ingredientų puodui, kad būtų iš ko troškintis. Keturiems valgytojams daržovių ir kruopų kiekis bus pats tas, na o jei valgysite dviese ir liks, galėsit išsivirti sriubą, ar tiesiog pasišildžius suvalgyti kitą dieną.

Anties kulšeles išimkite iš pakelio, nusausinkite ir palikite padžiūti. Antienai padžiūti labai sveika, nusipirkę drąsiai galite išpakuoti ir palikti ant medinės lentelės dienai, kitai. Ypač taip pabrandinta paskanėja anties krūtinėlės mėsa. Jei neramu, kad suges, pabarstykite pipirais ir provanso žolelėmis. 

100 g perlinių kruopų nuplaukite po tekančiu vandeniu ir palikite pamirkti kol pjaustysite kitus ingredientus.

Nusiskuskite ir nusilupkite porą vidutinių ar vieną didesnę morką. Susipjaustykite griežinėliais.

Nusilupkite vieną vidutinį svogūną, supjaustykite smulkiai.

Šiame troškinyje puikiai dera raudonoji paprika, jei mėgstat, ir turit, susipjaustykite vieną nedidelę.

Taip pat skanu saliero stiebai, susipjaustykite porą vienetų.

Išsilupkite keletą česnako skiltelių.

Nusiplaukite penkias džiovintas slyvas.

Pasiruoškite taurelę kvapnaus alkoholinio gėrimo, tinka vermutas, porto, brendis, romas, aš kartais šliukšteliu naminės vyšnių trauktinės. Turi turėti saldumo ir daug aromato. Nebijokite, alkoholis verdant išgaruos, patiekale liks tik aromatas. Jei namuose neturite alkoholio, įdėkite šaukštą slyvienės ar vyšnių uogienės, tik be kauliukų:) Galite paskaninti kardamonu, cinamonu, tik nepadauginkite. 

Gaminame

Aš viską gaminu viename puode. Dažniausiai greitpuodyje, bet puikiai tiks špižinis troškintuvas.

Į puodą odele žemyn sudėkite kulšeles ir apkepkite. Antis turi daug riebalų, todėl ne tik kad jokio papildomo aliejaus nereikės, bet net jei kulšelės paleis daug riebalų perteklinį nupilkite, panaudosite bulvėms kepti.

Kai odelė paskrus išimkite kulšeles į atskirą indą.

Į troškintuvą suberkite svogūnus ir juos kepkite kol taps persišviečiantys ir karamelizuosis.

Suberkite grūstuvėje sutrintus prieskonius, juoduosius pipirus, kalendros grūdelius, lauro lapą. provanso žoleles, česnakus, pakepkite minutę, tada suberkite morkas, papriką, salierą, lengvai apkepkite.

Sudėkite ančių kulšeles, slyvas, pasūdykite ir šliukštelkit drąsiai saldesnio alko (vermuto, likerio, romo ar net brendžio), leiskite puodui užkaisti. 

Tada suberkite pamirkytas perlines kruopas ir įpilkite vandens. Uždenkite puodą ir troškinkite. 

Gaminant greitpuodyje skystis niekur neišgaruoja, todėl svarbu išlaikyti tinkamas proporcijas ir nepadauginti vandens.

100 g lengvai pamirkytos perlinės kruopos virdamos sugers 300 g skysčio. Tiek ir pilkite. Po 30 – 40 minučių troškinys bus pasigaminęs. Pagal greitpuodžio instrukciją nuleiskite slėgį ir atidarykite puodą. 

Jei troškinate špižiniame puode, pilkite 300 – 400 g vandens ir kaskart patikrinkite ar nenugaravo ir užtenka skysčio. Jei reikia įpilkite dar šiek tiek. Troškinys bus pasigaminęs po pusantros valandos.

Patiekite patogiuose dubenyse, paskaninkite šviežiais čiobreliais.

Anties kulšelės su perlinėms kruopom! Skanausia valgyti apsiavus vilnones kojines ir įsisukus į minkštą megztinį. Visiškas jaukutis.



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *