Aštrūs mėsos kukuliai

Mama Mia! that’s a spicy meatball! sakė legendinės Alka Seltzer reklamos herojus. Pasigaminkim ir mes panašių. Beje, aštrūs mėsos kukuliai naminiame pomidorų padaže ne tik puikiai tinka su spagečiais, bet praktiškai jiems sukurti. Italų mamų ir močiučių paslaptis kukuliukus gaminti iš dviejų maltų mėsų mišinio. Mes gaminsime iš maltos kiaulienos ir maltos jautienos. Tada, pomidorų padažą ruošti kuo paprastesnį, kad neužgožtų kukulių skonio.
Ir dar vienas svarbus patarimas pirma iškepti mėsos kukulius ir tik vėliau juos patroškinti padaže.
Taigi, mums reikės
Alyvuogių aliejaus
500 g maltos kiaulienos
500 g maltos jautienos
150 g šviežios baltos duonos (batono), tik minkštimo, be plutos
2 skiltelių česnako
Smulkiai pjaustytų šviežių petražolių, saujelės
100 g smulkiai tarkuoto parmezano
2 M dydžio kiaušinių
Druskos ir šviežiai maltų pipirų, kajeno pipiriukų dribsnių
Padažui
800 g konservuotų geros kokybės smulkintų pomidorų savo sultyse
500 g pomidorų pasata (pertrintų pomidorų) jei neturite, tiesiog naudokite daugiau konservuotų pomidorų
Alyvuogių aliejaus kepimui
Pusės šaukštelio džiovinto kajeno dribsnių ar mėgstamų čili pipiriukų
Šviežio baziliko lapelių papuošimui
Gaminame aštrius mėsos kukuliukus
Įkaintinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kol orkatė kais dubenyje gerai sumaišykite visus ingredientus. Minkykite kol masė taps vientisa ir nebelips prie rankų. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kukuliukus. Sudėkite kukuliukus į skardą išklota kepimo popieriumi ir šiek tiek patepta aliejumi (labai pravartu turėti purškiamo). Kepkite 12 minučių.
Gaminame padažą
Visus ingredientus sudėkite į troškintuvą, užvirkite, sumažinkite kaitrą ir pakaitinkite 10 minučių.
Gaminame aštrius mėsos kukuliukus
Atsargiai sudėkite mėsos kukuliukus į padažą, uždenkite keptuvę dangčiu ir dar patroškinkite pusvalandį ant nedidelės kaitros. Karts nuo karo pajudinkite keptuvę, apverskite kukuliukus.
Galite valgyti su šviežia balta duona, bet skaniausia su spegečiais. Tiesiog išsivirkite spagečių pagal instrukciją ant pakelio, įsidėkite į gilią lėkštę ir ant viršaus užsidėkite aštrių mėsos kukuliukų su pomidorų padažu.
Mama Mia! That’s a spicy meatballs!