Gaivios avokadų su greipfrutais salotos

Gaivios avokadų su greipfrutais salotos

Tęsiam griliaus hitų seriją! Gaivios avokadų salotos su greipfrutais. Super paprasta, labai labai greitai pagaminama, tiesa, geriau gaminti prieš pat patiekiant – maksimaliam gaivumui reikia maksimalaus šviežumo.

Jei tik yra galimybė rinktis, geriau pirkite nedidelius Hass avokadus, jie sodraus skonio, tvirti, nevandeningi, paprastai turi mažesnius kauliukus. Geriausia rinktis sunokusius, bet nepernokusius avokadus. Juos pjaustysime todėl norisi, kad nesustrintų į košę. Greipfrutą dar galima pakeisti pomelo, nes abu vaisiai nėra per saldūs ir turi šiokio tokio kartumo.

Ingredientai ir proporcijos

Avokadai, greipfrutas, šviežias aitrus raudonas pipiriukas, sauja šviežių kalendros lapelių, alyvuogių aliejaus, šiek tiek druskos ir šviežiai maltų pipirų.

Nei greipfrutai nei avokadai nėra tikslaus svorio produktai, o ir šiaip tokiame paprastame recepte nėra poreikio išlaikyti griežtų proporcijų. Salotos bus skanios ir puikiai subalansuotos jei jose bus maždaug po lygiai avokadų ir greipfrutų. Avokadų gali būti ir daugiau, bet ne atvirkščiai. Jei padauginsite greipfrutų, jie visiškai užgož avokadus. Taigi, kažkas tarp 2:1 dvi dalys avokadų – viena dalis greipfrutų ir 1:1 po lygiai vienų ir kitų bus skanu.

Gaminam ir tiesiai į stalą

Avokadus nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką. Aš laikydama vieną pusę kairėje rankoje supjaustau avokado vidų riekelėmis, o tada šaukštu išskobiu į dubenį. Kuo švariau nusilupkite greipfrutą, kad neliktų baltos vidinės žievės, tada peiliu išpjaukite minkštimą ir iškart dėkite į tą patį dubenį su avokadais. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykit skania druska, šviežiai maltais pipirais ir sudėkite švariai nuplautas ir nusausintas kalendras ir nepamirškite smulkiai pjaustytų aitriųjų paprikų. Na ir viskas, salotos pagamintos. Spėju kad neužtrukot nė penkių minučių!

Pasigaminkit dar ir trumpai marinuotų agurkų su mėtom, labai tiks griliaus vakarėliui. O jei norisi sočių, paragaukit bulvių salotų ar didžiųjų pupų šabalbonų.



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *