Anties krūtinėlė, kaip pasigaminti, kad būtų kaip restorane

Tobula anties krūtinėlė
Anties krūtinėlė su šilkine bulvių košyte, bruknių uogiene arba su keptomis daržovėmis, arba su karamelizuotais burokėliais, dieviškas ir svarbiausia labai paprastai ir greitai namuose pagaminamas maistas. Patikėkit, valgyti kaip restorane yra paprasta 🙂 Šis anties krūtinėlės receptas mūsų patikrintas ir kas kart gaunasi tobulai!
Kelios gudrybės
Anties krūtinėlės paprastai parduodamos supakuotos po dvi vaakume. Jei perkate daugiau maisto visai savaitei ir nesiruošiant kepti tą pačią dieną, anties krūtinėles išpakuokite iš vaakuminės pakuotės, nusausinkite, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir palikite šaldytuve kelias dienas pagulėti ant medinės lentelės odele į viršų. Per šį laiką krūtinėlės pasibrandins, apdžius, nugaruos perteklinis skystis ir bus kur kas skanesnės nei kepant tiesiai iš pakelio.
Prieš kepant jautieną, rekomenduojama mėsą išimti iš šaldytuvo ir bent pusvalandį palaikyti kambario temperatūroje, temperuoti. Ančių krūtinėlės kepamos šaltos. Mums reikia, kad riebi odelė kaitinant išleistų riebalus ir suskrustų ir tai gali užtrukti šiek tiek ilgiau, nei kepant jautienos steiką. Taip pat norim, kad anties krūtinėls vidus liktų rausvas, tad kepant šaltą yra lengviau kontroliuoti temperatūrą.
Dar vienas skirtumas nuo steiko kepimo – ančių krūtinėlės sūdomos dar šaltos, prieš kepimą, nes druska padeda greičiau tirpinti odelės riebalus.
Jums reikės
Kiek ančių krūtinėlių kepti priklauso nuo to kaip krūtinėles patieksite ir kaip sočiai planuojate valgyti. Jei ruošiate pagrindinį patiekalą rimtiems valgytojams, kepkite po vieną kiekvienam. Jei anties krūtinėlė bus šalia kitų mėsų, skirta dalintis, pavyzdžiui, laukiate svečių ir dar grilinsite steiką, skaičiuokite porą bent keturiems žmonėms.
Mes anties krūtinėlę dažniausiai ruošiam vakarienei, šalia didesnio dubens salotų. Nakčiai persivalgyti neatrodo gera mintis, todėl kepam vieną didesnę ar vidutinę, ir pasidalinam dviese.
Gera mintis dalintis jei krūtinėlę patieksite su sočiais garnyrais: šilkine bulvių košyte, karamelizuotais burokėliais, apelsinų padažu. Taip pat jei dar planuojant patiekti užkandžius ir / ar desertą.
Taigi, reikės
– ančių krūtinėlių (po maždaug 200-250g)
– Jūros druskos, skaniausia dribsniais
– Šviežių maltų juodųjų pipirų
– Šviežių čiobrelių ar šviežio rozmarino, jei mėgstat. Nėra būtina, bet prieskoninių žolelių aromatas labai pagardina patiekalą.
Prieš kepant
Tinkamas pasiruošimas
Jei turite laiko, išimkite anties krūtinėlę iš pakuotės, nusausinkite, sudėkite oda į viršų ant medinės lentelės ir kelias dienas šaltai pabrandinkite šaldytuve. Net jei turite kelias valandas prieš kepant, palaikykite krūtinėles sausa ir šaltai. Mėsą pabarstykite šviežiai maltais pipirais, o odelę pabarstykite gera jūros druska. Neberkite druskos ant raudonos mėsos.
Anties krūtinėlė kepama šalta, tiesiai iš šaldytuvo.
Odos paruošimas
Aštriu peiliu įpjaukite odą rombais nepažeisdami mėsos. Įpjovimai turėtų būti maždaug 1 cm atstumu vienas nuo kito. Tai padės lengviau riebalams ištirpti ir odai tapti traškiai.
Kepimo Procesas: keptuvė, o vėliau orkaitė
1. Pasiruoškite tinkamą keptuvę. Geriausia špižinę, su rankena, kuri tinkama kaitinti orkaitėje. Keptuvėje, ant kaitlentės tirpinsime odelės riebalus kol taps traški, vėliau ją pašausime į orkaitę.
2. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 200 laipsnių. Orkaitę naudosim pagaminti mėsą iki norimo iškepimo. Jei jūsų keptuvė netinkama orkaitei, įkaitinkite skardą, ant kurios perkelsite krūtinėles.
3. Dėkite anties krūtinėles odos puse žemyn į ŠALTĄ keptuvę ir kepkite ant vidutinio kaitrumo kaitlentės. Neturi degti, riebalai turi tirpti palaipsniui. Kaskart riebalus nupilkite į atskirą indelį, jie pravers gaminant košę ar kepant daržoves.
4. Kepkite krūtinėlės odos pusę 6-8 minutes, kol oda taps auksinės spalvos ir traški.
5. Apverskite ir keptuvėje pakepkite minutę, tiek kad “užsirakintų”.
5. Apverskite anties krūtinėlę, odele į apačią ir pašaukite į įkaitintą orkaitę dar 5-6 minutėms.
Poilsis – svarbiausias žingsnis
Išėmę iš keptuvės, leiskite mėsai „pailsėti” 10 minučių. Šis žingsnis yra KRITIŠKAI svarbus – per šį laiką sultys pasiskirstys tolygiai.
Užberkite šviežių čiobrelių ant odelės.
Profesionalų Patarimai
– Nenaudokite aliejaus – antis turi pakankamai natūralių riebalų
– Kepimo metu venkite stipriai spausti mėsos – leiskite riebalams tirpti natūraliai
– Temperatūros kontrolė yra esminė – geriau kepti ilgiau ant vidutinės ugnies
– Išsaugokite ištirpusius riebalus – jie puikiai tinka kepti bulvėms ar daržovėms
Gordon Ramsey sako, kad 90 procentų laiko anties krūtinėlė kepama odele apačioje. Jis pataria barstyt druska ir pipirais dar šaltą mėsą. Kepti šaltoje keptuvėje odele apačioje kol paskrus. Apversti kad “užsirakintų”. Tuomet, su odele apačioje toje pačioje keptuvėje pašauti 6 min į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Išėmus leisti pailsėti ir pjaustyti po 10 min stambesnėmis riekutėmis kad taip greitai nešaltų.
Jamie Oliver rekomenduoja taip pat į šaltą keptuvę dėti pasūdytą ir papipirintą krūtinėlę ir nejudinant kepti 8 minutes, tuomet apversti ir kepti dar 4 minutes. Išėmus odele į viršų palikti pailsėti.
Patiekimas
Supjaustykite anties krūtinėlę įstrižai, maždaug 1 cm storio griežinėliais. Idealu patiekti su:
– Šilkine bulvių koše
– Karamelizuotais burokėliais
– Raudonu vyno padažu
– Kepintomis daržovėmis
Patikėkite, atrodo nemažai žingsnių parašyta, bet tikrai nėra taip sudėtinga. Išbandykite bent kartą ir tikiu, anties krūtinėlė taps vienas iš tų patiekalų kurį pamėgsite ir ruošite tiek kasdieniam maistui tiek svečiams sutikti.
Skanaus!