Kalakutienos troškinukas su grybais

Kalakutienos troškinukas su grybais

Čia pats paprasčiausias patiekalas, kokį tik galima sugalvoti. Taip nutiko, kad parduotuvėje man įsiūlė kalakuto šlaunelių mėsos, šaldytuve jau buvo kelių rūšių šviežių grybų, o visus kitus ingredientus radau spintelėse. Žodžiu, kai oras toks, kad norisi kažko šilto ir jaukaus, gaminkite troškinukus.

Šiam reikėjo

  • Kalakuto šlaunelių mėsos, 300 g
  • Šviežių grybų, tinka pievagrybiai ar tokie kokius turite, negailėkite, dėkite tiek pat kiek ir kalakutienos
  • Vieno didelio smulkiai pjaustyto svogūno
  • Kelių skiltelių česnako
  • Grietinėlės, tinka 10 proc. UHT, 200 ml
  • Alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, Provanso žolelių

Paruošimas

Pasiruoškite ingredientus

Kalakutieną supjaustykite gabaliukais. Aš norėjau, kad būtų stambesni. Paprieskoninkite: berkite šiek tiek druskos, pipirų, Provanso žolelių. Tegul pasimarinuoja kol ruošiate kitus ingredientus.

Grybus švariai nuplaukite ir supjaustykite, ypač jei labai dideli.

Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite.

Česnakus susmulkinkite.

Įkaitinkite keptuvę. Taip pat užkaiskite troškintuvą, tegul šyla ant mažos kaitros.

Apkepkite kalakutieną, ir iškart sumeskite į troškintuvą. Tuomet kitus ingredientus – svogūnus, grybus, česnaką. Supilkite grietinėlę, uždenkite ir palikite troškintis. Tegul gaminasi bent 45 minutes. Per tą laiką išsivirkite bulvių košę ar grikių. Ką labiau mėgstate.

Kartais taip norisi paprasto, naminio maisto. Skanaus!



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *