Krevetės chorizo ir vyšninių pomidoriukų padaže

Noriu pasidalinti savo atradimu, skanus ir labai sotus krevečių patiekalas su chorizo, vyšniniais pomidoriukais, alyvuogėm ir kaparėliais. Mes turime kelis senus gerus būdus krevetes ruošti, ir renkamės pagal tai kokio sotumo patiekalo reikia. Jei tai užkandis, puikiai tinka keptos krevetės su česnaku, jei pagrindinis patiekalas vakarienei, tuomet krevetės pomidoriukų ir česnakų padaže, kuomet galima gliaudyti krevetes ir dažyti šviežią duoną padaže. Dar turim krevetes gamintas svieste, šis labiau šventinis variantas, draugų vakarienei, kai norisi įdomesnio karšto užkandžio. Krevetės chorizo ir vyšninių pomidoriukų padaže puiki krevečių su pomidorais alternatyva. Tik dar sotesnis ir sodresnis patiekalas.
Chorizo [tariama čiorizo] tai ispaniška, pikantiška dešra, kuri gaminama iš kiaulienos ir gardinama raudonosios paprikos milteliais, piementon. Šiam receptui labiausiai tinka šviežia, minkšta chorizo dešra, bet drąsiai galima naudoti tokią, kokią pavyks nusipirkti. Beje, niekaip nesuprantu, kodėl lietuviški supermarketai chorizo neturi nuolatiniame asortimente? Didesnėse parduotuvėse, arba per ispanų dienas tikrai rasite. Nduja [tariama en’dūja], itališka minkšta, tepama dešra taip pat tiks kuo puikiausiai.
Taigi, mums reikės
Įrankiai: aštrus peilis, pjaustymo lentelė, indeliai pasiruoštiems ingredientams, mentelė maišymui, didelė, neprideganti keptuvė.
Ingredientai: alyvuogių aliejus, aš naudoju extra virgin; 6 ančiuvių, konservuotų aliejuje, file; 1 smulkiai supjaustytas vidutinio dydžio raudonasis svogūnas, 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų; 50 gramų chorizo dešros, geriau šviežios ir minkštos, nulupkite odelę ir susmulkinkite, jei naudojat kietesnę, supjaustykite mažais kubeliais; porą šaukštų kaparėlių; 400 gramų vyšninių pomidoriukų, pradurkite odelę, tuomet greičiau sukeps; jei norite, galite pakeisti šviežius pomidoriukus konservuotais (man kur kas skaniau su šviežiais); 100 g atitirpintų žirnelių; 20 vnt. didelių, nevirtų, negliaudytų krevečių su galvomis; sauja šviežių petražolių.
Krevetės chorizo ir vyšninių pomidoriukų padaže
Ingredientai
- 6 šaukštai alvyvuogių aliejaus extra virgin
- 6 ančiuvių, konservuotų aliejuje, file
- 1 smulkiai supjaustytas vidutinio dydžio raudonasis svogūnas
- 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
- 50 gramų chorizo dešros, geriau šviežios ir minkštos
- porą šaukštų kaparėlių
- 400 gramų vyšninių pomidoriukų
- 100 g žalių žirnelių, šviežių arba šaldytų ir atitirpintų
- 20 vnt. didelių, nevirtų, negliaudytų krevečių su galvomis
- 1 sauja šviežių petražolių
Gaminimas
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi.
- Sudėkite ančiuvius ir kepkite maišydami kol pavirs košele.
- Suberkite svogūnus, pakepkite kol suminkšės.
- Suberkite chorizo, pomidoriukus, alyvuoges, kaparėlius. Patroškinkite 6-8 min. kol viskas pakeps. Suberkite žirnelius ir dar porą minučių pakaitinkite.
- Sudėkite krevetes ir patroškinkite dar 3-4 minutes, krevetės turi paraustų, bet neperkeptų.
- Suberkite petražoles, paragaukite ar netrūksta druskos ir serviruokite į dubenius. Patiekite su mėgstama šviesia duona.
2 thoughts on “Krevetės chorizo ir vyšninių pomidoriukų padaže”