Krevetės svieste: skanu ir įspūdinga

Krevetės svieste: skanu ir įspūdinga

Žuvis, tame tarpe ir jūros gėrybės, ir pieno produktai, iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti ne visai derantys, bet patikėkit, ir sviestas ir grietinėlė su krevetėm ir su žuvimi gali draugauti ir puikiai! Kevetės svieste, šis receptas – puikus pavyzdys, nes krevetes termiškai apdorosime tiesiog užpildami karštu sviestu, patikėkit, bus ir labai skanu ir įspūdinga!

Svarbiausia pasiruošimas

Tereikia šiek tiek pasiruošimo, ir krevetės svieste gali būti ne tik labai skanus užkandis, bet ir įspūdingas – tiesiog imate ir pagaminta patiekalą svečiams prieš akis.

Kad viskas pavyktų labai svarbu sukontroliuoti temperatūras, todėl gaminsime mažesnes, ar vidutinio dydžio nevirtas, bet išlukštentas krevetes.

Jei naudojate šaldytas, prieš tai jas pilnai atitirpinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir šiek tiek pamarinuokite žiupsneliu druskos, šviežaus aitraus pipiriuko griežinėliais, plonai pjaustyta česnako skiltele (pjaustyta, bet ne spausta; trintas, spaustas česnakas visada atiduos kur kas daugiau skonio), tinka šiek tiek citrinos žievelės, bet nėra būtina, galima dar užberti smulkiai pjaustytų petražolių, bet taip pat, nėra būtina.

Prieš gaminant palikite krevetes pusvalandžiui kambario temperatūroje.

Indas kuriame gaminsite ir patieksite taip pat tur būti kambario temperatūros, puikiai tinka moliniai plokšti dubenėliai, svarbu, kad krevetes būtų galima gražiai sudėti vienu sluoksniu.

Toliau, įkaitinkite sviestą: ant nedidelės kaitros, nedideliame puode ištirpinkite sviestą ir dar pakaitinkite, kad imtų karamelizuotis. Sviestas turi išskaidrėti, atsiskirti sviesto riebalai ir baltymai, sulaukite kada baltymai taps auksinės spalvos, tik neperkaitinkite, nereikia, kad imtų ruduoti! Tokį sviestą galima pasiruošti šiek tiek iš anksto ir palikti iki to laiko kai reikės gaminti krevetes.

Gaminam krevetes svieste

Kai nuspręsit, kad laikas patiekti krevetes, užkaitinkite sviestą beveik iki virimo, indelį su nevirtomis krevetėmis neškit į stalą ir priešais svečius užpilkite karštu sviestu. Sviestas turi apsemti krevetes! Visi kartu galite stebėti kaip krevetės keičia spalvą iš pilkos į rausvą. Kai tik pasigamins, dėkitės į lėkštes, dažykite baltą duoną į sviestą ir mėgaukitės!

Ne tik įspūdinga bet ir labai labai skanu 🙂

Keli patarimai

Kokias krevetes pirkti, šaldytas ar iš ledo vitrinos?

Aš renkuosi šaldytas. Parduotuvėse dažniausiai parduodamos tos pačios šaldytos krevetės, tik atitirpintos. Patikėkit, prekybininkai puikiai moka skaičiuoti tad labai abejotina, kad „išlošit” nemokėdami už vandenį. Pirkdamai šaldytas visuomet būsit tikri kad namuose turite atsargų (mūsų šaldytuve visuomet yra maišelis) ir žinosit kad atitirpintos šviežiai.

Kaip atitirpinti krevetes?

Jei iš anksto esate suplanavę, kad gaminsite krevetes, išimkite jas iš šaldiklio ir palikite šaldytuve per naktį.

Ką daryti jei sugalvojau tik dabar?

Nebėda, norimą kiekį krevečių išimkite iš šaldiklio ir pamerkite į dubenį su šaltu vandeniu, palaukite kol atitirps. Jei reikia dar greičiau, dėkite į sietą ir tirpinkite po tekančiu šaltu vandeniu.

Išbandykite krevetes su česnakiniu padažu, tai klasikinis ispanijos barų karštas užkandis, o Madride net yra keli barai, kuriuose gamina tik šį vienintelį patiekalą ir jį patiekia su pilstomu vermutu.

O štai čia dar keli receptai, greitas, lengvas ir kasdienis krevetės pomidorų padaže ir ryškus krevetės su chorizo ir vyšniniais pomidoriukais.



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *