Panzanella vasaros salotos su burata ir uogom

Geriausias laikas kada panzanella vasaros salotos tiesiog prašosi ant stalo – antra vasaros pusė, kai pilna skanių naminių pomidorų, parduotuvėse gausu kaulavaisių, o darže galima pasiskinti prieskoninių žolelių. Klasikinės panzanella salotos visiška maisto nešvaistymo žvaigždė – joms reikia kuo labiau sunokusių, net pernokusių pomidorų ir senos čiabata ar panašios duonos. Štai receptas, išbandykit, kai lentynos lūš nuo naminių pomidorų, tikrai labai skanus ir tvarus vasaros maistas. Bet šį kart pasidalinsiu tikra stalo puošmena, ne tik skaniomis, bet ir labai gražiomis salotomis, kurias įkvėpė ta pati panzanella. Aš jas nusikopijavau po pikniko pas draugus, ir stebiu kaip greitai jos prigyja toliau, ir keliauja nuo stalo prie stalo per draugus. Pamatysit, patiks ir jums: pagražinta panzanella, vasaros salotos su burata, persikais, uogomis ir šviežiais žalumynais.
Ko reikės
Įvairių pomidorų, skirtingų spalvų, dydžių, kuo labiau prinokusių.
Kelių dienų senumo čiabatos ar panašios duonos, tokios kur jau nebevalgysit, nes nebešviežia, bet ir neišmetat, nes vis dar gera.
Persikų, rinkitės prinokusius, bet vis dar tvirtus, mes juos karamelizuosim keptuvėje, tad turi neištižti apkepami.
Šviežios buratos.
Jei turite ir norite galite papildomai įpjaustyti šviežių agurkų, ridikėlių, kuo daugiau spalvų ir tekstūrų tuo įdomiau.
Paskaninimui ir papuošimui uogų – šilauogių, aviečių, braškių ir žalumynų – šviežio baziliko, mėtų lapelių, šviežių čiobrelių.
Gero alyvuogių aliejaus.
Skanios maldon tipo druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas
Pomidorus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite. Supjaustykite dideliais gabalais. Vyšninius pomidoriukus perpjaukite pusiau.
Čiabatą suplėšykite, jei tvirtesnė – sulaužykite į smulkesnius gabalus.
Į pasirinkto indo dugną sudėkite čiabatą, ant viršaus išdėliokite pomidorus, gražiai paskirstykite, kad visur būtų įvairesnių pomidorų.
Jei naudosite šviežius agurkų, ridikėlius, supjaustykite ir paskleiskite ant pomidorų.
Persikus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus, ir padalinkite į kelias mažesnes skilteles, jas apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje. Idealu jei turite keptuvę banguotu paviršiumi, steikui kepti. Jei salotas gaminate tuo pat metu, kuomet šalia užkaistas grilius, kepkite griliuje. Specialiai dėl kelių persikų griliaus deginti tikrai neverta. Persikus reikia lengvai apkepti, tik kad atsirastų rusvas paskrudimas, lengvai karamelizuotųsi. Jokiu būdu nereikia leisti, kad ištižtų, turi likti tvirti.
Persikus išdėliokite ant pomidorų.
Buratą padalinkite rankomis į keturias dalis ir dėkite ant salotų viršaus.
Viską gausiai pašlakstykite skaniu extra virgin alyvuogių aliejumi, pagardinkite maldon druskos dribsniais.
Beliko papuošti uogomis ir žalumynais.
Paruoštas pagražintas vasaros salotas panzanella, tiekite į stalą. Tegul atrodo gražiai ir jį puošia. Beje, kaip tik šiuo metu jos gaminasi, duona indo dugne sugeria pomidorų, buratos, aliejaus sunką ir minkštėja, burata šildama skanėja. Būtų gerai visgi ne vėliau kaip po pusvalandžio valgyti, ypač karštą vasaros dieną venkite ilgesniam laikui palikti maistą saulėtoje vietoje.
Skanaus!
2 thoughts on “Panzanella vasaros salotos su burata ir uogom”