Go Back

Bacalhau à Brás

Lengvai ir greitai paruošiamas portugališkas patiekalas iš menkės, bulvių ir kiaušinių. Tinka greitiems pietums, ar vakarienei.

Equipment

  • Didesnė keptuvė
  • Mentelė

Ingredients
  

  • 400 g menkės file tinka šaldyta, tik atšildykite. Jei norisi visiškai portugališkai, galima mirkyti ir gaminti sūdytą menkę.
  • 1 -2 vnt. dideli svogūnai
  • 1 - 2 skiltelės česnako
  • 6 vnt. kiaušiniai
  • 200 g bulvių traškučių juostelėmis, be jokių ryškių priedų
  • aliejaus ar sviesto kepimui, pipirų, druskos
  • petražolių gera šluotelė
  • keleto juodų alyvuogių be kauliukų

Instructions
 

  • Susipjaustykite svogūnus, česnakus, pakepkite ant sviesto ar alyvuogių aliejaus kol karamelizuosis.
  • Kol svogūnai keps, apvirkite menkę. Keletui minučių įdėkite į verdantį vandenį.
  • Lengvai išplakite kiaušinius. Galite šiek tiek įpilti grietinėlės (nors nėra būtina).
  • Į iškeptus, bet vis dar kepančius svogūnus sudėkite nuvarvintą menkės file. Maišydami pakepkite minutę kitą, kad masė susimaišytų.
  • Keptuvę nukelkite nuo kaitros ir maišydami į masę pilkite kiaušinių plakinį. Kiaušiniai turi pradėti tirštėti ir surišti masę, tačiau nelaukite, kad imtų kietėti.
  • Suberkite bulvių traškučius, petražoles ir supjaustytas alyvuoges.