Bacalhau à Brás
Lengvai ir greitai paruošiamas portugališkas patiekalas iš menkės, bulvių ir kiaušinių. Tinka greitiems pietums, ar vakarienei.
- 400 g menkės file tinka šaldyta, tik atšildykite. Jei norisi visiškai portugališkai, galima mirkyti ir gaminti sūdytą menkę.
- 1 -2 vnt. dideli svogūnai
- 1 - 2 skiltelės česnako
- 6 vnt. kiaušiniai
- 200 g bulvių traškučių juostelėmis, be jokių ryškių priedų
- aliejaus ar sviesto kepimui, pipirų, druskos
- petražolių gera šluotelė
- keleto juodų alyvuogių be kauliukų
Susipjaustykite svogūnus, česnakus, pakepkite ant sviesto ar alyvuogių aliejaus kol karamelizuosis.
Kol svogūnai keps, apvirkite menkę. Keletui minučių įdėkite į verdantį vandenį.
Lengvai išplakite kiaušinius. Galite šiek tiek įpilti grietinėlės (nors nėra būtina).
Į iškeptus, bet vis dar kepančius svogūnus sudėkite nuvarvintą menkės file. Maišydami pakepkite minutę kitą, kad masė susimaišytų.
Keptuvę nukelkite nuo kaitros ir maišydami į masę pilkite kiaušinių plakinį. Kiaušiniai turi pradėti tirštėti ir surišti masę, tačiau nelaukite, kad imtų kietėti.
Suberkite bulvių traškučius, petražoles ir supjaustytas alyvuoges.