Neskustos bulves verdamos pasūdytame vandenyje kol suminkštėja. Jokiu būdu nepervirkite. Gerai nukoškite, aš dar minutei palieku puodą ant kaitros, kad išgaruotų drėgmė.
Kai pravės, bet vis dar bus šiltos pjaustykite į smulkesnius gabalėlius. Jei bulvės mažos, apvalios, pjaustau į keturias dalis ar per pusę, jei didesnės - centimetro pločio riekelėm. Bulvės turėtų išlaikyti maišymą ir nevirst koše.
Susmulkinami priedai, kornišonai, salierai, svogūnai.
Viskas sumaišoma su majonezu ir vienu - dviem šaukštais garstyčių.
Paragaukit, jei reikia, papildomai pasūdykite, papipirinkite šviežiai maltais pipirais.
Salotas palikite pilnai atvėsti. Šiaip skanios ir valgomos iškart, bet jei pastovės valandą kitą, bus dar tolygesnės ir skanesnės.