- Neskustos bulves verdamos pasūdytame vandenyje kol suminkštėja. Jokiu būdu nepervirkite. Gerai nukoškite, aš dar minutei palieku puodą ant kaitros, kad išgaruotų drėgmė. 
- Kai pravės, bet vis dar bus šiltos pjaustykite į smulkesnius gabalėlius. Jei bulvės mažos, apvalios, pjaustau į keturias dalis ar per pusę, jei didesnės - centimetro pločio riekelėm. Bulvės turėtų išlaikyti maišymą ir nevirst koše. 
- Susmulkinami priedai, kornišonai, salierai, svogūnai. 
- Viskas sumaišoma su majonezu ir vienu - dviem šaukštais garstyčių. 
- Paragaukit, jei reikia, papildomai pasūdykite, papipirinkite šviežiai maltais pipirais. 
- Salotas palikite pilnai atvėsti. Šiaip skanios ir valgomos iškart, bet jei pastovės valandą kitą, bus dar tolygesnės ir skanesnės.