Go Back

Bulvių salotos

Ingredients
  

  • 1 kg Nedidelės, salotoms tinkamos bulvės. Krakmolingos, kurios nesubyra verdant, gerai išlaiko formą. Šviežios, mažos bulvytės idealios.
  • 100 ml Majonezas
  • 2 šaukšteliai Dižono garstyčios, ar kitos kuriose ne visiškai permalti grūdeliai
  • Druska, pipirai
  • 200 g Ir ką turit, bei mėgstat - kornišonai (smulkūs, tvirti agurkėliai), kaparėliai, saliero kotai, šalotai (nedideli, pailgi svogūnai) (priedai turėtų sudaryti apie 20 proc. bulvių svorio)

Instructions
 

  • Neskustos bulves verdamos pasūdytame vandenyje kol suminkštėja. Jokiu būdu nepervirkite. Gerai nukoškite, aš dar minutei palieku puodą ant kaitros, kad išgaruotų drėgmė.
  • Kai pravės, bet vis dar bus šiltos pjaustykite į smulkesnius gabalėlius. Jei bulvės mažos, apvalios, pjaustau į keturias dalis ar per pusę, jei didesnės - centimetro pločio riekelėm. Bulvės turėtų išlaikyti maišymą ir nevirst koše.
  • Susmulkinami priedai, kornišonai, salierai, svogūnai.
  • Viskas sumaišoma su majonezu ir vienu - dviem šaukštais garstyčių.
  • Paragaukit, jei reikia, papildomai pasūdykite, papipirinkite šviežiai maltais pipirais.
  • Salotas palikite pilnai atvėsti. Šiaip skanios ir valgomos iškart, bet jei pastovės valandą kitą, bus dar tolygesnės ir skanesnės.