Go Back

Carne de Cabra Canaria - kanarietiškas ožkienos troškinys

Ingredients
  

  • 1 kg ožkienos
  • 3 vnt. morkos
  • 1 vnt. didelis svogūnas
  • 5 skilt. česnako
  • 250 ml pomidorų tyrės
  • 250 ml vyno
  • alyvuogių aliejaus
  • 1 žiupsnelis saldžiosios paprikos (piemento dulce)
  • 1 žiupsnelis kumino
  • 1 žiupsnelis raudonėlio
  • druskos, pipirų, lauro lapų

Instructions
 

  • Dideliame troškintuve įkaitinkite alyvuogių aliejų ir ant stiprios ugnies gerai, iš visų pusių, apkepkite ožkienos gabalus.
  • Mėsą pasūdykite ir išimkite, kai ji gerai apskrus.
  • Didelį smulkiai supjaustytą svogūną  suberkit į troškintuvą, kuriame kepė mėsa; Kepkite ant silpnos ugnies, kol taps skaidrūs.
  • Nulupkite ir susmulkinkite 5 skilteles česnako; suberkite į svogūną; pamaišykite kelis kartus ir apkepkite
  • Įpilkite 250 g susmulkintų pomidorų ar jau paruoštos tyrės ir virkite, kol skystis iš padažo šiek tiek nugaruos
  • Į padažą suberkite 1 valgomąjį šaukštą saldžiosios paprikos ir labai trumpai pakepinkite.
  • Tada įdėkite 1 šaukštą džiovintų raudonėlių, 3 gvazdikėlius ir 1 arbatinį šaukštelį maltų kumynų. Gerai sumaišykite su likusiu padažu.
  • Sudėkite nuluptas ir supjaustytas morkas.
  • Sudėkite apkeptą mėsą ir supilkite 250 ml vyno.
  • Įdėkite lauro lapus.
  • Įpilkite šiek tiek vandens, tik tiek, kad mėsą beveik apsemtų, ir troškinkite ožkieną uždengtame puode mažiausiai porą valandų tol, kol ji labai suminkštės. Tiesiog patikrinkite su šakute, po kelių valandų ar mėsytė dar tvirta, ir troškinkite kol bus visai minkšta.

Notes

Jei norite daugiau daržoviškumo, pridėkite papriką. 
Jei norite aštresnio skonio, pamarinuokite ožkieną su aštresniais prieskoniais.