Go Back

Ceviche

Prep Time 30 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • 200 g baltos, jūrinės, neriebios žuvies file be kaulų tinka corvina, otas, vilkešeris, liesesnė dorada
  • 1 vnt. žalioji citrina
  • 1 vnt. šalotas
  • 0,5 vnt. agurkas be sėklų ir žievės
  • 0,5 vnt. paprika jei turite, naudokite kelių spalvų
  • 0,5 vnt. mangas ar kitas egzotinis saldus, tvirtos konsistencijos vaisius
  • druskos, aitriųjų pipirų

Instructions
 

  • Kubeliais supjaustykite žuvį
  • Nutarkuokite žaliosios citrinos žievelę, išspauskite sultis
  • Žuvį užpilkite žaliosios citrinos sultimis, suberkite žievelę, smulkiai supjaustytą šalotinį svogūną, pasūdykite, įberkite aitriųjų pipirų, įdėkite kelis kalendros lapelius, ir palikite šaldytuve kelias minutes pasimarinuoti.
  • Smulkiai, kaip salsai supjaustykite vaisius ir daržoves.
  • Sumaišykite su žuvimi. Jei reikia, pasūdykite. Palikite dar 10 min. pasimarinuoti šaldytuve.
  • Patiekite su balta duona.