Go Back

Čouderis, tiršta balta žuvienė

Prep Time 20 minutes
Cook Time 35 minutes
Servings 4

Ingredients
  

  • 1 l skaidraus žuvies sultinio
  • 500 g žuvies file - tinka menkė, lašiša, šaldytas žuvies ir jūrų gėrybių rinkinys
  • 2 vnt. bulvių
  • 2 vnt. porų
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 1 vnt. morka
  • 200 g grietinėlės
  • sviesto kepimui
  • juodųjų pipirų, druskos
  • krapų

Instructions
 

  • Pasiruoškite ingredientus, susipjaustykite porus žiedais, morkas ir bulves kubeliais. Bulves pjaustykite smulkiau nei įprastai sriubai - greičiau išvirs.
  • Puode, kuriame virsite, išlydykite sviestą ir apkepkite daržoves: porus ir morkas, pabaigoje suberkite česnaką.
  • Supilkite sultinį
  • Sudėkite bulves. Virkite kol bulvės suminkštės.
  • Į sriubą dėkite žuvį, virkite 3-5 minutes priklausomai nuo gabalėlių dydžio. Žuvies nepervirkite, nes taps sausa ir sprangi.
  • Paragaukite ar netrūksta druskos, pasūdykite jei reikia.
  • Baigiant virti užbalinkite sriubą grietinėle. Pagardinkite šviežiai maltais pipirais ir krapais.