Go Back

Juodosios alyvuogės medaus ir česnako marinate

Ingredients
  

  • 400 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
  • 3 v. šaukštai gero alyvuogių aliejaus
  • 2 v. šaukštai medaus
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 šaukštas gero vyno acto
  • 1 šaukštas Provanso žolelės
  • 0,5 šaukšto rozmarino
  • kajeno, ar kito aitraus pipiro, jei mėgstat aštriau
  • pankolio sėklų

Instructions
 

  • Alyvuoges suverskite į sietą, tegul nuvarva. Kažkiek sunkos pasilikite, pravers jei reikės praskiest padažą ar truks skysčio, kad idelis būtų pilnas.
  • Nulupkite česnaką. Aš pjaustau kubeliais kad nesudegtų kepant, netarkuoju, nes nenoriu per stipraus česnakinio skonio. 
  • Pakaitinkite gilią keptuvę ir berkite Provanso žoles, rozmariną, pankolio sėklas, šiek tiek pakaitinkite kol pasklis aromatas.
  • Pilkite kelis šauštus gero extra virgin alyvuogių aliejaus. Kaitra turi būti ne pati aukščiausia, mums nereikia kad aliejus imtų rūkti.
  • Berkite česnakus ir pakepkite, bet jokiu būdu nesudeginkite, nes bus kartūs.
  • Įdėkite kelis didelius šaukštus medaus, ir porą šaukštų gero balzaminio acto, primažinkite kaitrą.
  • Verskite alyvuoges, išmaišykite, ir patroškinkite penkias minutes.
  • Paprastai iš alyvuogių pribėga sunkos ir pasidaro padažiukas. Jei per sausa, įpilkite tos pasiliktos sunkos, turi būti pusiau apsemtos. 
  • Jei norisi aštresnių alyvuogių galima įberti kajeno fleiksų ar kito mėgstamo aitraus pipiro.

Notes

 
Kaip baigs troškintis karštas alyvuoges perpilkite į stiklainį, užsukite ir tegul pastovi bent pusdienį. Skaniausios būna iškart atvėsusios, bet dar skanesnės kitą dieną.
Laikykit šaldytuve ir suvalgykit per savaitę.