Alyvuoges suverskite į sietą, tegul nuvarva. Kažkiek sunkos pasilikite, pravers jei reikės praskiest padažą ar truks skysčio, kad idelis būtų pilnas.
Nulupkite česnaką. Aš pjaustau kubeliais kad nesudegtų kepant, netarkuoju, nes nenoriu per stipraus česnakinio skonio.
Pakaitinkite gilią keptuvę ir berkite Provanso žoles, rozmariną, pankolio sėklas, šiek tiek pakaitinkite kol pasklis aromatas.
Pilkite kelis šauštus gero extra virgin alyvuogių aliejaus. Kaitra turi būti ne pati aukščiausia, mums nereikia kad aliejus imtų rūkti.
Berkite česnakus ir pakepkite, bet jokiu būdu nesudeginkite, nes bus kartūs.
Įdėkite kelis didelius šaukštus medaus, ir porą šaukštų gero balzaminio acto, primažinkite kaitrą.
Verskite alyvuoges, išmaišykite, ir patroškinkite penkias minutes.
Paprastai iš alyvuogių pribėga sunkos ir pasidaro padažiukas. Jei per sausa, įpilkite tos pasiliktos sunkos, turi būti pusiau apsemtos.
Jei norisi aštresnių alyvuogių galima įberti kajeno fleiksų ar kito mėgstamo aitraus pipiro.