Go Back

Kalmarai su chorizo

Ingredients
  

  • 6 šaukštai alvyvuogių aliejaus extra virgin
  • 3-4 vnt. šalotinių svogūnų, perpjautų į keturias dalis
  • 3 skiltelių česnako supjaustyto smulkiai
  • 100 g chorizo šviežia, minkšta; tinka ir itališka nduja
  • 1 vnt. nedidelės paprikos
  • 150 g vyšninių pomidoriukų
  • 300 g kalmarų, supjaustytų plonais žiedais
  • 1 sauja petražolių

Instructions
 

  • Įkaitinkite keptuvę su aliejumi.
  • Suberkite svogūnus, pakepkite kol suminkšės.
  • Suberkite česnakus ir pakepkite kol pagels, apie pusę minutės
  • Suberkite chorizo, pomidoriukus, papriką, bulvytes jei naudojate. Patroškinkite 8-10 min. kol viskas pakeps.
  • Sudėkite kalmarus ir pakepkite dar 3-4 minutes, kalmarai turi pabalti, bet neperkepti.
  • Suberkite petražoles, paragaukite ar netrūksta druskos ir serviruokite į dubenius. Patiekite su mėgstama šviesia duona.