Go Back

Kremiškas citrininis orzo

Ingredients
  

  • 250 g orzo
  • 500 g sultinio (vištienos, ar daržovių)
  • 2 šaukštai sviesto
  • 200 g grietinėlės
  • 50 g tarkuoto parmezano
  • 1 vnt citrinos (nutarkuokite žievelę, išspauskite sultis)

Instructions
 

  • Didelėje keptuvėje pasikaitinkite sviestą ir apsikepkite orzo makaronus. Kelias minutes paskrudinti orzo makaroniukai pasidaro auksiniai ir įgauna daugiau skonio.
  • Į tą pačią keptuvę pilkite sultinį, užvirkite ir virkite apie 12 min arba pagal pakelio instrukciją, kol makaroniukai sugers skystį ir suminkštės. Svarbu kaskart pamaišyti, kad nepridegtų.
  • Įmaišykite citrinų sultis ir žievelę ir dar pakaitinkite kelias minutes, kad sultys susigertų į pastą.
  • Įpilkite grietinėlę, įberkite tarkuotą parmezaną, viską gerai išmaišykite.

Notes

Puikiai tinka kaip garnyras prie apkeptos lašišos ar vištienos.