Go Back

Kremiškas orzo su špinatais ir parmezanu

Ingredients
  

  • 200 g orzo
  • 400 g sultinio
  • 200 g grietinėlės
  • 300 g šviežių, plautų špinatų
  • 1 vnt. svogūnas
  • 100 g tarkuoto parmezano
  • alyvuogių aliejaus ar sviesto
  • druskos, šviežiai maltų pipirų

Instructions
 

  • Didelėje keptuvėje pasikaitinkite sviestą ir karamelizuokite smulkiai pjaustytus svogūnus. Apsikepkite orzo makaronus. Paskrudinti orzo makaroniukai pasidaro auksiniai ir įgauna daugiau skonio.
  • Į tą pačią keptuvę pilkite sultinį ir grietinėlę.  Užvirkite ir virkite ant mažos ugnies kaskart pamaišant kol sugers skystį ir suminkštės apie 12 minučių arba pagal pakelio instrukciją.
  • Jei makaroniukai vis dar per kieti, įpilkite dar šiek tiek skysčio (sultinio, grietinėlės ar tiesiog vandens). Suberkite špinatus ir parmezaną ir gerai išmaišykite.

Notes

Tinka ir kaip garnyras ir kaip atskiras patiekalas, primi.