Midijas nuplaukite po tekančiu vandeniu, neturi likti smėliuko. Barzdas, jūržoles nuvalykite. Sudaužytas, ar šiaip nepatikimas išmeskite. Geriau nerizikuoti. Receptuose rašo, kad kiekvieną dar reikia pastuksenti ir patikrinti ar gyva. Aš šį žingsnį praleidžiu, ypač kai tenka tikrinti didesnį kiekį. Tačiau jokiu būdu neignoruoju kito patarimo, iškart mesti ir nevalgyti tų kurios gaminamos neatsidarys.
Pasiruoškitekitus ingredientus. Svogūnus, česnakus, porus, salierus , jei dėsite aitriąją papriką, supjaustykite.
Pasiruoškite įrankius, kurių reiks. Didelį puodą, kuriame virsite midijas, mentelę maišymui. Smagiau gaminti kai viskas po ranka.
Svogūnus, ir/ar porus pasikepkite tame pačiame puode, kuriame viskas bus gaminama, ant sviesto ar alyvuogių aliejaus, ką mėgstat labiau. Kai svogūnai suminkštės, įberkite česnakus, papipirinkite. Primažinkite kaitrą ir pilkite į puodą vyną. Palaukite kol užkais ir nugaruos alkoholis.
Suberkite salierus ir midijas, uždenkite, tegul jos vyne keletą (3-4) minučių pasigamina.
Patikrinkite ir jei jau geldelės atsidarė supilkite grietinėlę. Palaukite minutę, kitą, kol grietinėlė užkais ir nukelkite nuo kaitros.
Suberkite petražoles ir tadam, galima tiekti į stalą!