Go Back

Orzo su česnakinėmis krevetėmis

Ingredients
  

  • 500 g valytų, nevirtų krevečių
  • 200 g orzo  
  • 500 g sultinio
  • 4-5 skiltel. česnako skiltelės
  • 1 citrina (nautarkuokite žievelę ir išspauskite sultis)
  • Alyvuogių aliejaus ar sviesto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų, raudonųjų pipirų dribsnių, arba šviežio aitraus pipiro griežinėlių, šviežių petražolių

Instructions
 

  • Pamarinuokite krevetes su šlakeliu aliejaus, pora skiltelių griežinėliais pjaustytų česnakų, citrinos sultimis, citrinos žievele, pipirais, aitriais pipirais. Tegul pastovi apie 10 min.
  • Didelėje keptuvėje pasikaitinkite aliejų ir apsikepkite orzo makaronus. Suberkite likusius, griežinėliais pjaustytus česnakus ir pakepkite dar pusę minutės. Česnakai neturi sudegti, nes bus kartūs.
  • Į tą pačią keptuvę pilkite sultinį, užvirkite ir virkite ant mažos ugnies kaskart pamaišant kol sugers skystį ir suminkštės apie 12 -15 minučių arba pagal pakelio instrukciją.
  • Jei makaroniukai jau sugėrė visą sultinį bet vis dar per kieti, įpilkite dar šiek tiek skysčio (sultinio ar tiesiog vandens). Suberkite krevetes su visu marinatu, išmaišykite ir pakepkite dar 5 minutes, kol krevetės paraus. Prieš serviruojant suberkite petražoles.