Go Back

Pasta con Pomodorini

Ingredients
  

  • 250 g smulkių, saldžių pomidoriukų
  • 100 g spagečių
  • 2 skiltelių česnako
  • 1-2 š gero alyvuogių aliejaus
  • šviečio baziliko, jei turit
  • parmezano

Instructions
 

  • Pasiruoškit ingredientus. Česnaką išsilupkit ir sutraiškykite. Pomidoriukus perpjaukite per pus. Sutarkuokite parmezaną.
  • Užkaiskite virti spagečius. Virkite pasūdytame vandenyje trimis minutėmis trumpiau nei parašyta instrukcijose ant pakelio.
  • Keptuvėje pakaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite šviežiai maltus pipirus, tegul sušyla. Lengvai apkepkite česnaką, kol pasklis kvapas. Jokiu būdu nesudeginkite, nes česnakas taps kartus. Suberkite pomidoriukus ir viską kepkit karts nuo karto pamaišant. Kai viskas karamelizuosis įpilkite keletą šaukštų vandens iš verdančo puodo su spagečiais. Tegul viskas šiek tiek pasitroškina.
  • Šio recepto paslaptis pabaigti virti spagečius pomidoriukuose. Taigi, kai liks trys minutės iki instrukcijoje nurodyto virimo laiko pabaigos, spegečius išgriebkit ir perkelkit į pomidoriukus. Įpilkite dar keletą šaukštų pastos vandens ir palikite baigti gamintis.
  • Suberkite pusę parmezano, bazilikus ir viską išmaišykite. Padalinkite pastą į lėkštes, užberkite likusiu parmezanu, papuoškite bazilikais. Skanaus!