Go Back

Pikantiška pupelių sriuba

Ingredients
  

  • 2 vnt. saliero stiebai, supjaustyti griežinėliais
  • 2 vnt. didelės morkos, supjaustytos kubeliais
  • 1 vnt. svogūnas
  • 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas pomidorų pastos (puree)
  • 1 šaukštelis čili pipiriukų (arba pagal skonį!)
  • 2 vnt. konservuotų pupelių skardinės po 400 g (2x400g)
  • 1 litras vištienos, daržovių ar jautienos sultinio
  • druskos, pipirų, čili pipiriukų dribsnių serviravimui

Instructions
 

  • Supjaustykite daržoves: salierus, morkas riekelėmis, susmulkinkite svogūnus
  • Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejų, kai aliejus įkais berkite svogūnus, morkas, salierus; apkepkite.
  • Sudėkite pomodorų pastą, čili pipiriukus ir pakepkite dar kelias minutes.
  • Papipirinkite, padruskinkite.
  • Suberkit pupeles, karštą sultinį ir virkite 20 min. ant mažos kaitros.
  • Pilkite sriubą į lėkštes, įdėkite po šaukštą petražolių lapelių, pabarstykite čili pipiriukų dribsniais (flakes). Valgykite su mėgstama balta duona.