Go Back

Pomidorinis orzo su krevetėmis

Ingredients
  

  • 500 g valytų, nevirtų krevečių
  • 200 g orzo
  • 500 g sultinio
  • Porą šviežių, smulkiai pjaustytų pomidorų
  • svogūnas
  • česnako skiltelė krevetėms marinuoti  
  • 1 vnt. citrina, nutarkuotos žievelės, sulčių
  • Alyvuogių aliejaus ar sviesto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų, raudonųjų pipirų dribsnių, arba šviežio aitraus pipiro griežinėlių, šviežių petražolių

Instructions
 

  • Pamarinuokite krevetes su šlakeliu aliejaus, pora skiltelių griežinėliais pjaustytų česnakų, citrinos sultimis, tarkuota žievele, pipirais, aitriais pipirais. Tegul pastovi apie 10 min.
  • Smulkiai susipjaustykite svogūną ir pomidorus.
  • Didelėje keptuvėje pasikaitinkite aliejų ir karamelizuokite smulkiai pjaustytus svogūnus, suberkite ir apkepkite pomidorus.
  • Suberkite orzo makaronus.
  • Įpilkite sultinį ir palikite virti ant mažos ugnies kaskart pamaišant kol sugers skystį ir suminkštės apie 12 -15 minučių arba pagal pakelio instrukciją.
  • Jei makaroniukai jau sugėrė visą sultinį bet vis dar per kieti, įpilkite dar šiek tiek skysčio (sultinio ar tiesiog vandens).
  • Suberkite krevetes su visu marinatu, išmaišykite ir pakepkite dar 5 minutes, kol krevetės paraus. Prieš serviruojant suberkite petražoles.