Pasiruoškite ingredientus: griežinėliais supjaustykite svogūnus. Perpjaukite per pusę ir tuomet stenkitės pjaustyti kuo ploniau. Peilio šonu paspauskite ir sutraiškykite kelias skilteles česnako.
Didelėje keptuvėje pasikaitinkite aliejų ir kepkite svogūnus. Kas kart pamaišykite, kad nepridegtų. Svogūnai turi išgarinti drėgmę ir pradėti karamelizuotis. Kilogramas svogūnų gali atrodyti labai daug, bet kol iškeps, tūris gerokai sumažės.
Kol svogūnai kepa, pasiruoškite sultinį. Jei naudojate šaldytą, atišildykite ir užkaitinkite.
Užkaiskite orkaitę ir paskrudinkite poros centimerų storio riekelėmis supjaustytą bagetę.
Kelias minutes prieš baigiant kepti svogūnus į keptuvę įmeskite česnakus. Pasūdykite, papipirinkite, įdėkite lauro lapą, jei norite aštriau, šiek tiek mėgstamų aštresnių pipirų. Galite paskaninti provanso žolelėmis.
Svogūnus suverskite į karštą sultinį ir užvirkite, įpilkite vyną. Paragaukite ar netrūksta prieskonių.
Sriubą supilsykite į kepimui tinkamus atskirus indus. Puikiai tinka taip vadinami čenachų keramikiniai, ar kiti karščiui atsparūs, šiek tiek aukštesni dbenėliai.
Ant viršaus dėkite kelias riekes paskrudintos bagetės ir gausiai užberkite sūriu.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
Patiekite su likusiais skrebučiais, jei turite, užbarstykite šviežiais čiobreliais. Ir skaniai kvepia ir gražiai atrodo.