- Pasiruoškite ingredientus: stambesniais nei spirgučiai gabaliukais supjaustykite guanciale, pancetta ar lietuvišką sūdytą šoninę.  
- Lengvai išplakite kiaušinius, įplakite smulkiai tarkuotą sūrį - pecorino romano, grana padano, parmezaną ar Džiugą. 
- Užkaiskite spagečius ir virkite pagal instrukciją ant pakelio.  
- Kol verda spagečiai paskrudinkite šoninę. Šiam receptui reikia, kad kiauliena paleistų kuo daugiau riebalų, bet vis dar nesudegtų, todėl geriau dėti į šaltą keptuvę ir kaitinti ne ant pačios didžiausios kaitros. 
- Jei norite (nėra būtina) į keptuvę įmeskite kelias skilteles sutraiškytų česnakų. Kai tik česnakas paskleis aromatą išimkite, nereikia, kad parustų, sudegęs česnakas kartus. 
- Papipirinkite šviežiai maltais pipirais. 
- Nukaiskite keptuvę. 
- Spagečiai turėtų baigt virti. Su žnyplėm išgriebkite spagečius ir dėkite į riebalus. Keptuvę nuolat maišykite, šiuo metu vyksta net keli dalykais, makaronai pasidengia riebalais, pastos vanduo maišomas su riebalais virsta į kreminę emulsiją. Visa masė šiek tiek atvėsta.  
- Taip bemaišant po truputį supilkite kiaušinio plakinį. Jei pilama į per karštą masę ar nemaišant, rizikuojama gauti kiaušinienę ;) 
- Spagečius serviruokite lėkštėje, prieš patiekiant, užberkite likusį tarkuotą sūrį.