Pasiruoškite ingredientus: stambesniais nei spirgučiai gabaliukais supjaustykite guanciale, pancetta ar lietuvišką sūdytą šoninę.
Lengvai išplakite kiaušinius, įplakite smulkiai tarkuotą sūrį - pecorino romano, grana padano, parmezaną ar Džiugą.
Užkaiskite spagečius ir virkite pagal instrukciją ant pakelio.
Kol verda spagečiai paskrudinkite šoninę. Šiam receptui reikia, kad kiauliena paleistų kuo daugiau riebalų, bet vis dar nesudegtų, todėl geriau dėti į šaltą keptuvę ir kaitinti ne ant pačios didžiausios kaitros.
Jei norite (nėra būtina) į keptuvę įmeskite kelias skilteles sutraiškytų česnakų. Kai tik česnakas paskleis aromatą išimkite, nereikia, kad parustų, sudegęs česnakas kartus.
Papipirinkite šviežiai maltais pipirais.
Nukaiskite keptuvę.
Spagečiai turėtų baigt virti. Su žnyplėm išgriebkite spagečius ir dėkite į riebalus. Keptuvę nuolat maišykite, šiuo metu vyksta net keli dalykais, makaronai pasidengia riebalais, pastos vanduo maišomas su riebalais virsta į kreminę emulsiją. Visa masė šiek tiek atvėsta.
Taip bemaišant po truputį supilkite kiaušinio plakinį. Jei pilama į per karštą masę ar nemaišant, rizikuojama gauti kiaušinienę ;)
Spagečius serviruokite lėkštėje, prieš patiekiant, užberkite likusį tarkuotą sūrį.