Go Back

Spaghetti Vongole

Ingredients
  

  • 500 g geldelių
  • 150 g spagečių
  • 125 ml balto vyno
  • 2 skiltelės česnako
  • petražolių
  • alyvuogių aliejaus, tarkuotos citrinos žievelės, čili pipiriukų (jei norisi), šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Instructions
 

  • Pasiruoškite ingredientus. Geldeles perplaukite po tekančiu vandeniu. Nusivalykite ir susipjaustykite plonomis riekelėmis česnaką. Susismulkinkite petražoles.
  • Užsikaiskite puodą vandens, pasūdykite ir virkite spagečius keliomis minutėmis trumpiau nei instrukcijoje. Pabaigsime virti kartu su geldelėm.
  • Didesnėje, gilioje keptuvėje pasikaitinkite aliejų, suberkite juoduosius pipirus, česnaką ir pakepkite apie pusę minutės, kol česnakas pradės geltonuoti. Jokiu būdu nesudeginkite, nes pasidarys kartus.
  • Suberkite petražoles (pasilikite šiek tiek serviravimui), vyną ir geldeles. Uždenkite ir palikite 3 - 4 minutėms troškintis, kol visos geldelės atsivers. Kas kart pajudinkite keptuvę, kad visos gautų pakankamai karščio.
  • Išgriebkite spagečius iš puodo ir sudėkite į keptuvę su geldelėmis. Įpilkite porą šaukštų vandens, kuriame virė makaronai ir pabaikite viską virti kas kart pamaišydami. Suberkite likusias petražoles ir serviruokite į lėkštes. Skanaus!
    Jaučiat jūros dvelksmą 🌊🌊🌊