Go Back

Vichyssoise, porų sriuba

Šią sriubą skanu valgyti karštą arba atšaldytą

Ingredients
  

  • 50 g Sviesto
  • 4 vnt. Porų, naudosim šviesią dalį
  • 2 vnt. Didelių, krakmolingų bulvių
  • 1 litras Daržovių sultinio, galima ir vištienos
  • 100 ml Grietinėlės 
  • Druskos, pipirų
  • Svogūnėlių laiškų papuošimui 

Instructions
 

  • Ištirpinkite sviestą troškintuve ir suberkite porus, tegul pakepa kol suminkštės. Pasūdykite, papipirinkite. 
  • Suverskite kubeliais pjaustytas bulves. 
  • Supilkite sultinį ir virkite kol bulvės bus visiškai minkštos.
  • Nuimkite puodą nuo viryklės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Supilkite grietinėlę ir sutrinkite blenderiu. 
  • Jei valgysite karštą sriubą, pilkite į lėkštes ir papuoškite svogūnėliais.
  • Jei valgysite šaltą, palikite atvėsti ir dar gerai atvėsinkite šaldytuve. Prieš patiekiant dar kartą gerai pramaišykite. Pilkite į lėkštes ir puoškite svogūniukais.