Go Back

Vištienos kepenėlių paštetas

Tai vienas iš mano mėgstamiausių receptų, tokias kepenėles ruošiu, ypač kai laukiu svečių.
Prep Time 1 hour
Cook Time 30 minutes

Equipment

  • Blenderis

Ingredients
  

  • 400 g vištienos kepenėlių
  • 200 g sviesto
  • 1 vnt. svogūnas
  • 4-5 skiltelės česnako
  • 1-2 šaukštai medaus (arba rudojo cukraus)
  • prieskonių: druskos, juodųjų pipirų, Provanso žolelių, kajeno pipirų (jei norit šiek tiek aštresnio skonio)
  • 1-2 šaukštai romo ar konjako

Instructions
 

  • Kepenėles nuplaukite po tekančiu vandeniu, nupjaustykite gyslas, ypač žalsvas, supjaustykite poros cm juostelėm ir pamerkite vandenyje pusvalandžiui.
  • Svogūną supjaustykite.
  • Česnaką sutraiškykite ir stambiai supjaustykite.
  • Išmirkytas kepenėles perplaukite dar kartą, išvalykite krešuliukus, nuvarvinkite.
  • Didelėje keptuvėje ant nedidelės kaitros išlydykite sviestą ir pakaitinkite kol ims kvepėti.
  • Suberkite svogūnus ir kepkite kol pagels (karamelizuosis).
  • Suberkite česnakus, apkepkite. Jokiu būdu neturi paruduot, nes bus kartūs.
  • Suverskite kepepėles ir kepkite pamaišant.
  • Suberkite prieskonines žoleles, pasūdykite, papipirinkite. Sudėkite medų.
  • Sudėkite medų, supilkite romą / konjaką.
  • Kepenėlės turi būti iškepusios, bet vis dar rausvos, neperkepkite.
  • Nukaiskite ir leiskite šiek tiek atvėsti.
  • Blenderiu sutrinkite iki vientisos masės. Paragaukite ir paprieskoninkite jei trūksta skonio.
  • Sudėkite į švarius indelius, sandariai uždarykite ir atvėsusį paštetą laikykite šaldytuve.