Čouderis, balta tiršta žuvienė, sušildo ir pasotina

Čouderis, balta tiršta žuvienė, sušildo ir pasotina

Kai norisi sušildančio maisto išsivirkite čouderį, tirštą žuvies sriubą – troškinį. Aš jį nusižiūrėjau Airijoje, kur chowder yra beveik kiekvienos užeigos meniu. Pradžioje net galvojau, kad gal tai airiškas tradicinis maistas, bet panašu, kad sugrįžę airiai emigrantai receptą parsivežė iš už Atlanto.

Enciklopedija Britanica rašo, kad chowder pradėjo virti Kanados žvejai ir tai paaiškina prancūziškai skambantį pavadinimą – chowder nuo chaudière, katilas. Kaip ir visi geri dalykai, čouderis išplito ir gaminamas Amerikoje, Australijoje, Airijoje, net neabejoju kad ir kitur… ir aš platinu toliau 🍲

Čouderis, tiršta balta žuvienė

Spausdinti

Ingredientai

  • 1 l skaidraus žuvies sultinio
  • 500 g žuvies file – tinka menkė, lašiša, šaldytas žuvies ir jūrų gėrybių rinkinys
  • 2 vnt. bulvių
  • 2 vnt. porų
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 1 vnt. morka
  • 200 g grietinėlės
  • sviesto kepimui
  • juodųjų pipirų, druskos
  • krapų

Gaminimas

  • Pasiruoškite ingredientus, susipjaustykite porus žiedais, morkas ir bulves kubeliais. Bulves pjaustykite smulkiau nei įprastai sriubai – greičiau išvirs.
  • Puode, kuriame virsite, išlydykite sviestą ir apkepkite daržoves: porus ir morkas, pabaigoje suberkite česnaką.
  • Supilkite sultinį
  • Sudėkite bulves. Virkite kol bulvės suminkštės.
  • Į sriubą dėkite žuvį, virkite 3-5 minutes priklausomai nuo gabalėlių dydžio. Žuvies nepervirkite, nes taps sausa ir sprangi.
  • Paragaukite ar netrūksta druskos, pasūdykite jei reikia.
  • Baigiant virti užbalinkite sriubą grietinėle. Pagardinkite šviežiai maltais pipirais ir krapais.

Airijoje čouderis patiekiamas labai karštas, tai ko reikia atėjus sušilti iš žvarbaus vėjuoto oro, o šalia – balta duona su storu sluoksniu sviesto. Po tokio dubenėlio ne tik sušyli, bet ir jautiesi sočiai pavalgęs.



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *