Kalmarai su chorizo

Kalmarai su chorizo

Chorizo su jūrų gėrybėmis! ryškus derinys, kuris patiks

Chorizo [tariama čiorizo], ispaniška dešra gardinta raudonųjų paprikų milteliais, arba nduja [tariasi en’dūja] itališka, paprastai kur kas minkštesnė, lengvai ant duonos tepama dešra su paprika, viduržemio jūros regione dažnai naudojama suteikti skonio ir sotumo. Ir patiekalai su jūros gėrybėmis – kalmarais, sepijomis, krevetėmis ne išimtis. Ispanai tokius derinius vadina el mar y la tierra (jūra ir žemė), katalonai sako mar y montaña – jūra ir kalnas, o anglakalbėse šalyse meniu matysit – surf and turf (surf – plaukioti, o turf tai velėna, žolės sluoksnis su šaknimis) – mintis ta pati, kažkas iš jūros su kažkuo nuo žemės. 

Su chorizo gaminamos geldelės, menkės ir kitos žuvies patiekalai, o aš jau esu suraršiusi kaip pasigaminti sotų ir tikrai labai skanų didžiųjų krevečių patiekalą, o dabar dalinuosi kalmarų su chorizo receptu.

Man šitas patiekalas skanus ir labai neįpareigojantis. Greitai ir visai nesudėtingai pagaminamas, todėl puikiai tinka kasdieniams pietums ar vakarienei.

Taigi, mums reikės

Įrankiai: aštrus peilis, pjaustymo lentelė, indeliai pasiruoštiems ingredientams, mentelė maišymui, didelė, neprideganti keptuvė.

Ingredientai: alyvuogių aliejaus, naudoju extra virgin; kelių šalotinių svogūnų, nulupu ir perpjaunu išilgai į keturias dalis; kelių skiltelių česnako, supjaustyto smulkiau; chorizo dešros, jei skurelė nusiima nuimkite, supjaustykite griežinėliais arba kubeliais; paprikos, tinka bet kokios spalvos; vyšninių mažų pomidoriukų, juos reikia nuplauti, nusausinti, jei pradursite kiekviename po mažą skylutę, ar perpjauste per pusę, iškeps greičiau; kalmarų. Jei naudojate šaldytus, prieš tai atitirpinkite ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, susipjaustykite plonais žiedais. Jei norite sotesnio patiekalo galite supjaustyti kelias su lypyna virtas bulves (išbandykite pagreitintą virimą mikrobangėje, nedidelę bulvę pakaitinkite dvi minutes, tuomet apverskite ir dar palikite porai minučių).

Gaminame

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Sudėkite svogūnus ir pakepkite kol pasidarys suminkštės.

Suberkite česnakus, o po pusės minutės berkite chorizo, papriką, bulvytes ir pomidoriukus, uždenkite keptuvę ir patroškinkite 8 – 10 min., kol pomidoriukai pakeps.

Sudėkite kalmarus ir pakepkite dar tris – keturias minutes, kalmarai turi pabalti, iškepti bet neperkepti.

Suberkite petražoles ir serviruokite į dubenius. Patiekite su mėgstama šviesia duona.

Chorizo su jūrų gėrybėmis! ryškus derinys, kuris patiks.

Kalmarai su chorizo

Spausdinti

Ingredientai

  • 6 šaukštai alvyvuogių aliejaus extra virgin
  • 3-4 vnt. šalotinių svogūnų, perpjautų į keturias dalis
  • 3 skiltelių česnako supjaustyto smulkiai
  • 100 g chorizo šviežia, minkšta; tinka ir itališka nduja
  • 1 vnt. nedidelės paprikos
  • 150 g vyšninių pomidoriukų
  • 300 g kalmarų, supjaustytų plonais žiedais
  • 1 sauja petražolių

Gaminimas

  • Įkaitinkite keptuvę su aliejumi.
  • Suberkite svogūnus, pakepkite kol suminkšės.
  • Suberkite česnakus ir pakepkite kol pagels, apie pusę minutės
  • Suberkite chorizo, pomidoriukus, papriką, bulvytes jei naudojate. Patroškinkite 8-10 min. kol viskas pakeps.
  • Sudėkite kalmarus ir pakepkite dar 3-4 minutes, kalmarai turi pabalti, bet neperkepti.
  • Suberkite petražoles, paragaukite ar netrūksta druskos ir serviruokite į dubenius. Patiekite su mėgstama šviesia duona.


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *