Pasta con pomodorini! – kai reikia greitai ir pigiai

Pasta con pomodorini! – kai reikia greitai ir pigiai

Pasigaminti skanią vakarienę beveik už dyką per penkiolika minučių – misija įmanoma. Ypač per pomidorų sezoną, kai gausu prinokusių, saldžių pomidorų. Žiemą taip pat pavyks. Gaminkit iš šviežių pomidoriukų, geriausia kuo saldesni, mažiukai. Taigi, dviems valgytojams reikės 🙂

Pasta con Pomodorini

Spausdinti

Ingredientai

  • 250 g smulkių, saldžių pomidoriukų
  • 100 g spagečių
  • 2 skiltelių česnako
  • 1-2 š gero alyvuogių aliejaus
  • šviečio baziliko, jei turit
  • parmezano

Gaminimas

  • Pasiruoškit ingredientus. Česnaką išsilupkit ir sutraiškykite. Pomidoriukus perpjaukite per pus. Sutarkuokite parmezaną.
  • Užkaiskite virti spagečius. Virkite pasūdytame vandenyje trimis minutėmis trumpiau nei parašyta instrukcijose ant pakelio.
  • Keptuvėje pakaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite šviežiai maltus pipirus, tegul sušyla. Lengvai apkepkite česnaką, kol pasklis kvapas. Jokiu būdu nesudeginkite, nes česnakas taps kartus. Suberkite pomidoriukus ir viską kepkit karts nuo karto pamaišant. Kai viskas karamelizuosis įpilkite keletą šaukštų vandens iš verdančo puodo su spagečiais. Tegul viskas šiek tiek pasitroškina.
  • Šio recepto paslaptis pabaigti virti spagečius pomidoriukuose. Taigi, kai liks trys minutės iki instrukcijoje nurodyto virimo laiko pabaigos, spegečius išgriebkit ir perkelkit į pomidoriukus. Įpilkite dar keletą šaukštų pastos vandens ir palikite baigti gamintis.
  • Suberkite pusę parmezano, bazilikus ir viską išmaišykite. Padalinkite pastą į lėkštes, užberkite likusiu parmezanu, papuoškite bazilikais. Skanaus!


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *