Pikantiška pupelių sriuba, pagardinta čiliukais

Pupelių sriuba, kaip virdavo mamos, su baltomis, prieš tai bent kelias valandas mirkytomis pupelėmis, morkytėmis ir bulvėmis, paprastas, naminis, vaikystės maistas. Pasigaminkim pupelių sriubą šiek tiek pikantiškiau, su čili pipiriukais ir pomidorų pasta. Ypač, kad pupelės super maistas – daug lastelienos, daug baltymų, mažai riebalų – daugybė priežasčių valgyti dažniau!
Pikantiška pupelių sriuba, ko reikės: mise en place
Pagrindinis patarimas, kuriuo dalijasi profesionalūs virtuvės šefai – susiruoškite viską prieš pradedant gaminti. Tai net turi pavadinimą: mise en place – viskas vietoje. Pasiruoškite visus ingredientus, susidėkite visus įrankius, perskaitykite receptą nuo pradžios iki galo, žodžiu, žinokite ką darote ir tuomet procesas vyks sklandžiai, be jokių siurprizų, ir patiekalas gausis skaniai.
Taigi, pikantiškos pupelių sriubos mise en place toks:
Įrankiai:
Aštrus peilis, pjaustymo lentelė, dubenėliai supjaustytoms daržovėms, bulvių skustukas, puodas – troškintuvė, samtis.
Produktai:
Alyvuogių aliejus kepimui
1 didelis svogūnas, supjaustytas
2 didelės morkos, supjaustytos kubeliais
2 saliero stiebai, supjaustyti riekelėmis
1 didelis šaukštas pomidorų pastos
1 šaukštelis čili pipiriukų
2 x 400 g skardinės cannellini baltų pupelių, skystis nupiltas, pupelės perplautos po šaltu bėgančiu vandeniu
1 litras karšto sultinio (tinka vištienos, ar daržovių) kaip pasigaminti naminį skaitykite čia.
Petražolių lapelių
Šviežiai malti pipirai, druska
Pikantiška pupelių sriuba
Ingredientai
- 2 vnt. saliero stiebai, supjaustyti griežinėliais
- 2 vnt. didelės morkos, supjaustytos kubeliais
- 1 vnt. svogūnas
- 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas pomidorų pastos (puree)
- 1 šaukštelis čili pipiriukų (arba pagal skonį!)
- 2 vnt. konservuotų pupelių skardinės po 400 g (2x400g)
- 1 litras vištienos, daržovių ar jautienos sultinio
- druskos, pipirų, čili pipiriukų dribsnių serviravimui
Gaminimas
- Supjaustykite daržoves: salierus, morkas riekelėmis, susmulkinkite svogūnus
- Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejų, kai aliejus įkais berkite svogūnus, morkas, salierus; apkepkite.
- Sudėkite pomodorų pastą, čili pipiriukus ir pakepkite dar kelias minutes.
- Papipirinkite, padruskinkite.
- Suberkit pupeles, karštą sultinį ir virkite 20 min. ant mažos kaitros.
- Pilkite sriubą į lėkštes, įdėkite po šaukštą petražolių lapelių, pabarstykite čili pipiriukų dribsniais (flakes). Valgykite su mėgstama balta duona.
Variantai
Variantai
Šitą pikantišką pupelių sriubą taip pat galima patiekti kaip tirštą – trintą, jei tokias mėgstate labiau, tiesiog sublendinkite prieš patiekdami.
Jei mėgstate avinžirnius, pakeiskite vieną pupelių skardinę į avinžirnių – ir štai naujas sriubos skonis.
Sriubą galite gardinti kietu sūriu – puikiai tiks parmezano drožlės.
Skanaus!