Risotto alla Milanese
Kaip žingsnis po žingsnio pasigaminti risotą per 7 minutes greitpuodyje skaitykite čia.
Milano risotas
Šis, nuo bazinio skiriasi keliais ingredientais: įberkite kelis šafrano siūlelius kol kepsite svogūnus. Baigus virti, tik atidarius puodą, įberkite smulkių šaldytų žirnelių ir tai jau Milanese!
Ingredientai
- 1 dalis arborio ryžių (pvz. 100 g)
- 2 dalys sultinio (jei ryžių 100 g, tuomet sultinio 200 g)
- 1 nedidelis, smulkiai supjaustytas svogūnas
- šlakelis balto vyno
- alyvuogių aliejaus
- šiek tiek parmezano
- druskos, pipirų
- šafrano
- sauja šaldytų, mažučių žirnelių. (jie pridedami vėliau, todėl neskaičiuojami kaip skystis)
Gaminimas
- Pasiruošiam ingredientus.
- Įkaitinam greipuodį ir nedideliame kiekyje karamelizuojam svogūnus kartu su šafranu. Beje, svogūnų neskaičiuojame prie skysčių, nes karamelizavus skysčio nebeliks.
- Suberiam arborio ryžius ir maišydami kepam kol pabals. Pradžioje balti ryžiai sugers aliejų ir taps peršviečiami, o po maždaug minutės vėl pabals.
- Įpilam šlakelį balto vyno ir mentele pamaišom ryžius, kad neliktų prilipusių prie dugno. Per tą laiką vynas turėtų spėt nugaruoti.
- Pilam sultinį su daržovėm ir iškart uždengiam greitpuodį.
- Padidinam kaitros stiprumą ir kai slėgis pakyla verdam 7 minutes.
- Kai laikas baigiasi išleidžiam slėgį (greituoju būdu)
- Risotas atrodys dar šiek tiek per skystas bet per pusę minutės ryžiai turėtų sugerti kas liko.
- Berkite žirnelius, parmezaną, šiek tiek lydyto sviesto ir lengvai išmaišykit.