Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Kaip žingsnis po žingsnio pasigaminti risotą per 7 minutes greitpuodyje skaitykite čia.

Milano risotas

Spausdinti
Šis, nuo bazinio skiriasi keliais ingredientais: įberkite kelis šafrano siūlelius kol kepsite svogūnus. Baigus virti, tik atidarius puodą, įberkite smulkių šaldytų žirnelių ir tai jau Milanese!

Ingredientai

  • 1 dalis arborio ryžių (pvz. 100 g)
  • 2 dalys sultinio (jei ryžių 100 g, tuomet sultinio 200 g)
  • 1 nedidelis, smulkiai supjaustytas svogūnas
  • šlakelis balto vyno
  • alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek parmezano
  • druskos, pipirų
  • šafrano
  • sauja šaldytų, mažučių žirnelių. (jie pridedami vėliau, todėl neskaičiuojami kaip skystis)

Gaminimas

  • Pasiruošiam ingredientus.
  • Įkaitinam greipuodį ir nedideliame kiekyje karamelizuojam svogūnus kartu su šafranu. Beje, svogūnų neskaičiuojame prie skysčių, nes karamelizavus skysčio nebeliks.
  • Suberiam arborio ryžius ir maišydami kepam kol pabals. Pradžioje balti ryžiai sugers aliejų ir taps peršviečiami, o po maždaug minutės vėl pabals.
  • Įpilam šlakelį balto vyno ir mentele pamaišom ryžius, kad neliktų prilipusių prie dugno. Per tą laiką vynas turėtų spėt nugaruoti.
  • Pilam sultinį su daržovėm ir iškart uždengiam greitpuodį.
  • Padidinam kaitros stiprumą ir kai slėgis pakyla verdam 7 minutes.
  • Kai laikas baigiasi išleidžiam slėgį (greituoju būdu)
  • Risotas atrodys dar šiek tiek per skystas bet per pusę minutės ryžiai turėtų sugerti kas liko.
  • Berkite žirnelius, parmezaną, šiek tiek lydyto sviesto ir lengvai išmaišykit.


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *