Spaghetti carbonara, išmokus alkani nebebūsit

Spaghetti carbonara, išmokus alkani nebebūsit

Šitą receptą pradžioj įdavėm vienam sūnui, kai išleidom į universitetą Danijoje, o po kelių metų buvo išmokyta ir dukra, kad bendrabutyje neprapultų. Nauda keliaguba, lėčiau baigiasi maistpinigiai, draugai garantuoti, nes kas po vieną porciją verda, na ir tiesiog skanu. Išmokus alkani nebebūsit 😉

Spaghetti a la carbonara

Spausdinti

Ingredientai

  • 300 g spaghetti
  • 200 g sūdyta šoninė (guanciale, pancetta)
  • 4 vnt. kiaušiniai
  • 100 g kietasis sūris (pecorino romano, grana padana ar parmezano)
  • šviežiai malti juodieji pipirai
  • nebūtina, bet galima kepant šoninę paskatinti keliomis česnako skiltelėmis
  • nebūtina, bet jei norite kremiškesnio padažo, galima į kiaušinių plakinį įpilti grietinėlės

Gaminimas

  • Pasiruoškite ingredientus: stambesniais nei spirgučiai gabaliukais supjaustykite guanciale, pancetta ar lietuvišką sūdytą šoninę.
  • Lengvai išplakite kiaušinius, įplakite smulkiai tarkuotą sūrį – pecorino romano, grana padano, parmezaną ar Džiugą.
  • Užkaiskite spagečius ir virkite pagal instrukciją ant pakelio.
  • Kol verda spagečiai paskrudinkite šoninę. Šiam receptui reikia, kad kiauliena paleistų kuo daugiau riebalų, bet vis dar nesudegtų, todėl geriau dėti į šaltą keptuvę ir kaitinti ne ant pačios didžiausios kaitros.
  • Jei norite (nėra būtina) į keptuvę įmeskite kelias skilteles sutraiškytų česnakų. Kai tik česnakas paskleis aromatą išimkite, nereikia, kad parustų, sudegęs česnakas kartus.
  • Papipirinkite šviežiai maltais pipirais.
  • Nukaiskite keptuvę.
  • Spagečiai turėtų baigt virti. Su žnyplėm išgriebkite spagečius ir dėkite į riebalus. Keptuvę nuolat maišykite, šiuo metu vyksta net keli dalykais, makaronai pasidengia riebalais, pastos vanduo maišomas su riebalais virsta į kreminę emulsiją. Visa masė šiek tiek atvėsta.
  • Taip bemaišant po truputį supilkite kiaušinio plakinį. Jei pilama į per karštą masę ar nemaišant, rizikuojama gauti kiaušinienę 😉
  • Spagečius serviruokite lėkštėje, prieš patiekiant, užberkite likusį tarkuotą sūrį.

Užrašai

Paprasti ingredientai ir šiek tiek technikos daro stebuklus.
Skanaus! 



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *