Troškinta ožkiena – carne de cabra canaria

Troškinta ožkiena – carne de cabra canaria

Ožkiena yra tradicinis maistas Kanarų salose. Vietinėse užeigose, vadinamose guachinche, dažniau meniu bus carne de cabra canaria ožkienos troškinys, nei nebus. Ir mano nuoširdus patarimas, užsisakykite ir būtinai paragaukite!

Kanaruose ožkos auginamos nuo pat pirmųjų gyventojų atvykimo į salas, joms puikiai tinka maitintis kalnuose,  todėl nenuostabu, kad ožkiena yra parduodama net tinklinėse parduotuvėse, pasidairykite lentynose šalia ėrienos, triušienos ar jautienos.

Ožkiena gan intensyvaus skonio, ir puikiai dera su stipriais prieskoniais. Kanaruose galima nusipirkti būtent ožkienos, ožiukų taip pat. Kaip ir su avimis, ir kitais gyvūnais, kuo jaunesnio gyvulio mėsa, tuo ji švelnesnio skonio.  Tas tikrasis carne de cabra canaria ožkienos troškinys gaminamas iš ožkienos. Ožiuką rinkitės patiekalams kuriems reikia švelnesnės ir greičiau pagaminamos mėsos, pavyzdžiui grilinti ožiuko chopsai, kelios minutės kepimo ir taip skanu!

ožkiena carne de cabra

Carne de Cabra Canaria – kanarietiškas ožkienos troškinys

Spausdinti

Ingredientai

  • 1 kg ožkienos
  • 3 vnt. morkos
  • 1 vnt. didelis svogūnas
  • 5 skilt. česnako
  • 250 ml pomidorų tyrės
  • 250 ml vyno
  • alyvuogių aliejaus
  • 1 žiupsnelis saldžiosios paprikos (piemento dulce)
  • 1 žiupsnelis kumino
  • 1 žiupsnelis raudonėlio
  • druskos, pipirų, lauro lapų

Gaminimas

  • Dideliame troškintuve įkaitinkite alyvuogių aliejų ir ant stiprios ugnies gerai, iš visų pusių, apkepkite ožkienos gabalus.
  • Mėsą pasūdykite ir išimkite, kai ji gerai apskrus.
  • Didelį smulkiai supjaustytą svogūną  suberkit į troškintuvą, kuriame kepė mėsa; Kepkite ant silpnos ugnies, kol taps skaidrūs.
  • Nulupkite ir susmulkinkite 5 skilteles česnako; suberkite į svogūną; pamaišykite kelis kartus ir apkepkite
  • Įpilkite 250 g susmulkintų pomidorų ar jau paruoštos tyrės ir virkite, kol skystis iš padažo šiek tiek nugaruos
  • Į padažą suberkite 1 valgomąjį šaukštą saldžiosios paprikos ir labai trumpai pakepinkite.
  • Tada įdėkite 1 šaukštą džiovintų raudonėlių, 3 gvazdikėlius ir 1 arbatinį šaukštelį maltų kumynų. Gerai sumaišykite su likusiu padažu.
  • Sudėkite nuluptas ir supjaustytas morkas.
  • Sudėkite apkeptą mėsą ir supilkite 250 ml vyno.
  • Įdėkite lauro lapus.
  • Įpilkite šiek tiek vandens, tik tiek, kad mėsą beveik apsemtų, ir troškinkite ožkieną uždengtame puode mažiausiai porą valandų tol, kol ji labai suminkštės. Tiesiog patikrinkite su šakute, po kelių valandų ar mėsytė dar tvirta, ir troškinkite kol bus visai minkšta.

Užrašai

Jei norite daugiau daržoviškumo, pridėkite papriką. 
Jei norite aštresnio skonio, pamarinuokite ožkieną su aštresniais prieskoniais.

Išjungus gerai leisti troškiniui bent valandą pastovėti. Per šį laiką visi skoniai susimaišo.  

Tradiciškai Kanaruose troškintas ožkiena patiekiama su vietinėmis virtomis bulvytėmis. Šis, kaip ir daugelis troškinių, labai skanus su bulvių koše ar polenta.

Ką dar skanaus ragauti Kanarų salose skaitykite čia.

O šiame straipsnyje aprašau čia pirktas ir ragautas žuvis.

Labai rekomenduoju užsukti į kelionesvaikais.lt kur vis atnaujinamos vietos kur užsukt.

Skanaus!



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *